سرمایه گذاری در ساخت و ساز

یکی از مطمئن‌ترین و بهترین روش‌ها برای سرمایه‌گذاری، سرمایه‌ گذاری در ساخت و ساز و مسکن می باشد. سرمایه‌گذاری به معنی خرید نوعی دارایی می‌باشد به امید اینکه قیمت آن دارایی در آینده افزایش پیدا کند. بنابراین برای این کار باید دارایی‌هایی را خریداری نمود که طرفداران خود را در آینده نیز حفظ کرده و همیشه در حال رشد ‌باشد؛ تا بتواند سود مناسبی عاید شما کند. سرمایه گذاری به دلیل وجود تورم و افت پولی که وجود دارد اهمیت چندین برابر نیز پیدا کرده است.

و ما امروزه دیگر متوجه شده‌ایم تنها داشتن کسب و کار نیست که موجب به ثروت رسیدن می‌شود، بلکه در کنار کار کردن باید در چندین بخش مهم سرمایه‌گذاری کنیم؛ و البته یکی از بهترین آنها سرمایه گذاری در ساخت و ساز و مسکن می باشد.

بازارهای سرمایه‌گذاری عبارت است از بورس، فرابورس، طلا، سکه و بازارهای دیگر که سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز و بازار مسکن یکی از بازارهای مطمئن و با سوددهی مناسب می‌باشد.

با توجه به بررسی‌های انجام شده و انواع شاخص‌های بازارهای مالی اعم از شاخص‌های مهم سوددهی و یا نرخ بازگشت سرمایه توسط اقتصاددان‌های متبحر، همواره یکی از بازارهای توصیه شده، سرمایه‌گذاری در ساخت ساز است که می تواند شامل، آپارتمان سازی، مشارکت در ساخت، ویلا سازی و کارهای مرتبط با ملک، مسکن و زمین می‌باشد.

در صورتی که صاحب ملک کلنگی و یا زمین مناسب برای ساخت و ساز هستید می‌توانید ملک را برای ساخت آپارتمان به صورت مشارکت در ساخت در اختیار شرکت رایمون قرار دهید. در این نوع مشارکت، ملک به عنوان آورده مالک و هزینه‌های ساخت به عنوان آورده سازنده در نظر گرفته می‌شود و آپارتمان‌های ساخته شده به نسبت سهم هریک تقسیم می‌شود.

چه عواملی برای انتخاب نوع بازار سرمایه گذاری اهمیت دارد؟

  • مقدار سرمایه اولیه

برای انتخاب نوع بازار سرمایه گذاری یکی از عوامل تأثیرگذار میزان سرمایه ای است که می توانیم برای سرمایه گذاری در نظر بگیریم.

  • میزان بازدهی سرمایه

از جمله موارد بسیار مهم در انتخاب نوع بازار سرمایه میزان انتظار ما از بازدهی سرمایه‌ای که در این بازار قرار می دهیم است.

  • مدت زمان سرمایه گذاری

یکی از عواملی که در سوددهی ما در بازار سرمایه گذاری مؤثر است مدت زمانی‌ست که سرمایه خود را در این بازار قرار داده ایم.

سرمایه گذاری در ساخت و ساز

انواع سرمایه گذاری در بازار مسکن

سرمایه گذاری در مسکن به 6 دسته تقسیم بندی می‌شود که هر بخش ویژگی‌های خاص به خود را دارد بطور مثال سرمایه گذاری در ساخت و ساز نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد در حالی که برای خرید و فروش ملک و مسکن شریط متفاوت است.

  • سرمایه گذاری در خرید و اجاره مسکن

می‌توان با خرید آپارتمان و خانه‌های مسکونی و اجاره و رهن دادن آنها به درآمد و سود پایداری رسید و با افزایش قیمت نیز آنها را فروخت.

  • سرمایه گذاری برای خرید و فروش مسکن

افرادی که در زمینه خرید و فروش ملک کار می کنند به مرور متوجه می‌شوند که خرید در چه زمانی بهتر است و فروش در چه زمانی مناسب است و ملکی را با قیمت کمتر خریداری و با قیمت بیشتر می‌فروشند.

  • خرید خانه‌های کلنگی و ساخت‌ و ساز آنها

یکی از مواردی که بازدهی خیلی خوبی در سوددهی دارد خرید ملک کلنگی، اخذ پروانه تخریب، نوسازی آن و ساخت آن بصورت آپارتمان‌های نوساز می‌باشد که بسیار سود خوبی دارد البته وارد شدن در این حوزه صبر و حوصله زیادی می خواهد.

  • خرید املاک قدیمی و بازسازی نمودن آنها

یکی دیگر از روش‌های سود بردن در بازار مسکن خرید کردن املاک قدیمی و بازسازی نمودن آنها به روش روز دنیا می باشد. اینکار موجب می‌شود که قیمت ملک افزایش پیدا کرده و سود خوبی عاید افراد شود.

  • مشارکت در ساخت

یکی از روش‌‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ملک، مشارکت در ساخت می باشد. در این روش برخی از مالکین ملک‌های کلنگی یا مالکین زمین‌های ساخته نشده که تمایل به ساخت ملک خود را دارند، اما هزینه‌های لازم را برای اینکار ندارد با برخی سازندگانی که می خواهند سرمایه گذاری در ساخت و ساز را انجام دهند شریک می شوند و طی قرارداد مشارکت در ساخت سهم الشرکه طرفین مشخص می شود که اصولاً حدود 60 به 40 به نفع مالک می باشد. (البته به قیمت زمین در آن منطقه بستگی دارد.)

در مشارکت در ساخت هر طرف قرارداد آورده‌ای دارد. آوردۀ مالک همان ملک و زمینی است که قرار است ساخت و ساز روی آن انجام شود و آوردۀ سازنده دانش و تخصص او و کل هزینه‌های ساخت و ساز می باشد و در طی ساخت و ساز و با توجه به هزینه هایی که سازنده انجام می دهد انتقال سهم دانگ سازنده از سند مادر توسط مالک انجام می‌شود.

  • سرمایه گذاری در ساخت‌ و ساز

سرمایه گذاری در ساخت و ساز نیز یکی از موارد مهم در حوزه ملک می باشد که برای این کار می توان هم خرید ملک و هم ساخت و ساز در آن را همزمان انجام داد و یا می توان با بستن قرارداد پیمان مدیریت با مالکین در صورت داشتن دانش، تخصص و تجربه کافی در ساخت و ساز درصدی را تحت عنوان درصد پیمان مدیریت از مالکین دریافت نمود.

سرمایه گذاری در ساختمان

در صورتی که تمایل دارید در صنعت ساخت و ساز سرمایه گذاری کنید اما پول یا سرمایه شما به اندازه‌ای نیست که بتوانید به تنهایی اقدام به ساخت یک پروژه کنید، می‌توانید به صورت مشارکتی در پروژه‌های شرکت رایمون سرمایه‌گذاری کنید. وارد لینک این بخش شده و شرایط سرمایه گذاری خود را ثبت کنید.

زمان مناسب برای سرمایه گذاری در بازار ملک

زمانی برای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن مناسب می‌باشد که بازار مسکن در آرامش باشد و قیمت‌ها هنوز به بالاترین حد خود نرسیده‌ باشد. بصورت حدودی می‌توان گفت که بازار مسکن بازاری 4 ساله است که هر 4 سال یک جهش در قیمت ملک رخ می دهد. در ابتدای این دوره 4 ساله، مسکن دارای قیمت رو به رشد می باشد اما شیبی ملایم دارد و در اواسط این دوره قیمت بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری مانند طلا و سکه افزایش پیدا می‌کند.

بعد از دو سال قیمت ملک به یک ثبات می‌رسد و در ابتدای دوره دو ساله دوم، قیمت مسکن با افزایش و کاهش کمی مواجه هست و افراد با تجربه در این موقع ملک خریداری می کنند.

سپس در بازار ملک اختلاف با بازار طلا و سکه کم می‌شود و در پایان این دوره جهش بزرگ در چهارمین سال انجام می شود و سود خوب عاید افرادی می شود که این چهار سال را صبر کرده اند.

نکات مهم برای سرمایه گذاری در ساخت و ساز

ساخت و فروش آپارتمان دارای ریزه‌کاری‌های بسیاری‌ست و وارد شدن به صنعت ساختمان به مانند وارد شدن به اقیانوسی بزرگ می‌باشد که با چشم بسته و بدون هیچ‌گونه راهنمایی نابودی و غرق شدن را در بر دارد.

این اقیانوس در اغلب مواقع ناآرام است که این عدم ثبات قیمت‌ها موجب می شود صنعت ساختمان از وضعیت رکود خارج گردد.

در ادامه برخی از نکات ضروری برای سرمایه گذاری در ساخت و ساز را در اختیار شما قرار می‌دهیم:

نکات سرمایه گذاری در ساخت و ساز

چه میزان سرمایه ای را می‌خواهید برای ساخت و ساز اختصاص دهید؟

اولین مورد مهم در سرمایه گذاری ساخت و ساز، حجم سرمایه گذاریست که می خواهید برای ساختمان سازی انجام دهید و باید در نظر بگیرید ساختمان‌سازی همواره پر از اتفاقاً پیش‌بینی نشده‌ای است که باید برای آن آمادگی لازم را داشت. از بهترین روش‌های آمادگی برای این موضوع اینست که همه سرمایه ای که دارید را در بخش ساختمان‌سازی فعال نکنید سرمایه گذارن موفق در صنعت ساختمان‌سازی افرادی هستند که بخشی از نقدینگی خود را جدا نگه می‌دارند تا در صورتی که مشکلی پیش آید بتوانند آنرا برطرف کنند.

ساخت و ساز چه هزینه هایی را در بر دارد؟

  1. قیمت زمین
  2. عمق گودبرداری مورد نیاز و نوع آن
  3. نوع اسکلت بتنی یا فولاد
  4. تعداد طبقات
  5. هزینه‌های متناسب با محل ساخت و کیفیت مصالح در نازک کاری و سفت کاری
  6. هزینه‌های مربوط به نیروی کار
  7. نوسان قیمت در این یکی دو سال اخیر که بر قیمت تمام شده ساختمان کاملاً مؤثر است.

اصول خرید زمین و چگونگی تأثیر آن بر قیمت تمام شده ساخت و ساز

هزینۀ تمام شده ساختمان به میزان زیادی به قیمت زمین مرتبط است و قیمت زمین نیز به محل و موقعیت آن و همچنین شهری که در آن ساخت و ساز انجام می‌شود بستگی دارد.

انتخاب زمین برای ساختمان‌سازی بسیار اهمیت دارد بگونه ای که اشتباه در انتخاب می‌تواند خسارت‌های غیر قابل جبرانی را به بار آورد.

در تهران در مناطق 1 تا 5 گران‌ترین زمین‌ها و در مناطق مرکزی و جنوب تهران ارزان‌ترین زمین‌ها واقع شده است و در ضوابط شهرسازی 40 تا 60 درصد مساحت زمین را می‌توان برای ساخت بنا و سطح اشغال در نظر گرفت و بقیه زمین بصورت حیاط و محوطه در نظر گرفته می‌شود.

منظور از درصد تراکم، میزان زیربنایی‌ست که شما می توانید در سطح اشغال زمین بسازید و مقدار تراکم و سطح اشغال بر اساس طرح تفصیلی شهری معین می‌شود و شهرداری نیز آنرا با دقت ارزیابی و کنترل می‌نماید و در صورت مغایرت با طرح تفصیلی جریمه‌های سنگینی را در پی دارد.

بطور مثال در نظر بگیرید که شما زمینی با مساحت 800 متر مربع را خریداری نموده اید و شهرداری به شما اعلام کرده است که سطح اشغال آن 60 درصد و درصد تراکم آن 180 درصد می باشد. بنابراین می توان در 480 مترمربع ساختمانی با مساحت 1440 متر مربع ساخت و شما می توانید در این زمین ساختمانی 5 طبقه با یک پیلوت با متراژ مفید 288 متر مربع احداث نمایید.

مواردی همچون راه پله و نورگیر مساحت تراکم محسوب نمی‌شوند. و در برخی از مواقع نیز امکان خرید تراکم از شهرداری وجود دارد.

متراژ مناسب ملک برای هر منطقه چقدر است؟

یکی از موارد جالب برای شما شاید این باشد که بدانید آپارتمان‌ها با متراژ بالا در محله‎‌های بالای شهر تهران مشتری بیشتری را دارد بطور مثال یک آپارتمان 150 متر مربعی در منطقه یک تهران نسبت به همان آپارتمان در مناطق پایین‌تر مانند شهر ری مشتری بیشتری دارد و یک آپارتمان 60 متری در میدان 17 شهریور تهران خیلی سریع‌تر از یک آپارتمان با همین متراژ در منطقه زعفرانیه به فروش می رسد.

نوع اسکلت بتنی یا فولادی

در اسکلت فولادی به این دلیل که کل اسکلت طبقات بعد از مرحله فونداسیون پیاده سازی می‌شود نیاز به داشتن نقدیندگی بیشتری برای پرداخت هزینه فولاد برای اسکلت کل طبقات که اصولاً بصورت نقد و یکجا دریافت می شود دارد. اما در اسکلت بتنی به دلیل اینکه این اسکلت به تدریج پیاده سازی می شود تزریق پول نیز به پروژه آرام‌تر مورد نیاز است.

در کل نمی توان گفت استحکام اسکلت بتنی از اسکلت فولادی بیشتر است و یا اسکلت فولادی سازه ای مناسب‌تر است و هر ساختمانی که در آن اصول مهندسی پیاده شده و بدون اشکال باشد چه اسکلت بتنی داشته باشد و چه فولادی استحکام لازم را خواهد داشت.

نازک کاری و هزینه‌های ساخت آپارتمان

از موارد بسیار مهم در هزینه های ساخت و ساز نازک کاری می‌باشد که دو سوم هزینه‌های ساخت آپارتمان را به خود اختصاص می‌دهد. از این رو کیفیت مصالحی که انتخاب می‌شود و نوع آنها تأثیر زیادی در قیمت ساخت آپارتمان دارد.

پیش از شروع نازک کاری شناخت مصالح دارای اهمیت زیادی است و تأثیر فراوانی در قیمت تمام شده و کیفیت نهایی کار می گذارد. خرید مصالح ساختمانی باید طوری باشد که بین قیمت و کیفیت بهترین تناسب بوجود آید مثلاً کاشی ایرانی که دارای کیفیتی خاص است در مقایسه با برندهای خارجی که گرانتر هستند و از نظر کیفی در رده‌های پایین‌تری می باشند اولویت بالاتری برای خرید داشته باشد.

شناخت درست نسبت به این موارد موجب می شود که کیفیت ساختمان بالا برود و هزینه‌های نهایی آن نیز کاهش پیدا کند. چنین شناختی حاصل تجربه بالا در امر ساخت و ساز می باشد.

در این قسمت شما می‌توانید آپارتمان درخواستی خود با ویژگی‌هایی که مدنظر شماست و در محله‌ای که مورد پسند شماست را ثبت نمایید. پروژه بعدی شرکت رایمون براساس درخواست‌های شما و در محله مورد نظر شما آغاز خواهد شد و شما جزء اولین نفراتی خواهید بود که شرکت برای سرمایه گذاری و یا پیش خرید آپارتمان‌های آن پروژه با آنها تماس می‌گیرد.

keyboard_arrow_up