تهاتر ملک
معاملات ملک در بازار امروز روش های گوناگونی دارند. تهاتر ملک نیز یکی از روش های این معامله است. تهاتر ملک در لفظ عامه با عنوان تاخت زدن شناخته میشود. که به معنای معاوضه یک ملک با ملک دیگر است. در معاوضه ملک باید دقت شود تا هیچ یک از طرفین با معاوضه زمین یا ملک خود دچار ضرر و زیان نشوند و به عبارتی معامله برد برد باشد.
اطلاع از قوانین و تبصره های حقوقی در خصوص تهاتر به شما کمک میکند تا از ضررهای احتمالی جلوگیری نمایید. تهاتر را میتوان نسخه جدید معاملات پایاپای دانست که از دیرباز در میان اقوام گوناگون رواج داشته است. البته امروزه تهاتر ساختمان با قوانینی انجام میشود که منافع طرفین در آن رعایت گردد.
قرارداد تهاتر ملک با مصالح
تهاتر انواع و اقسام مختلفی دارد. تهاتر ملک با ملک، با خودرو، با کالا از معروف ترین انواع تهاتر هستند. تهاتر ملک با مصالح ساختمانی نیز یکی از انواع تهاتر است. تهاتر ملک با مصالح ساختمانی اگر در زمان ساخت آپارتمان باشد برای سازندگان واحدهای مسکونی یک مزیت فوق العاده محسوب میشود. چرا که بدون کاهش نقدینگی میتوانند در ازای آپارتمانهای در حال ساخت یا ساخته شده شان همه یا بخشی از مصالح مورد نیازشان را دریافت نمایند.
در قرارداد تهاتر ملک با مصالح مالکیت آپارتمان (یا تعدادی از واحد های آن) در اختیار کسی خواهد بود که مصالح مورد نیاز در فرآیند ساخت را فراهم آورده است. به همین منظور باید یک قرارداد دوطرفه میان طرفین عقد گردد.
حال این سوال مطرح میشود که چرا قرارداد تهاتر ملک با مصالح؟ رکود اقتصادی و تورم یکی از دلایلی است که سبب افزایش اهمیت این نوع تهاتر میشود. چرا که کمک میکند تا در شرایط رکود اقتصادی امکان خرید و فروش ملک در ازای تحویل مصالح وجود داشته باشد.
تهاتر با مصالح ایراداتی هم دارد. ممکن است ارزش گذاری واقعی روی مصالح انجام نشود و این مسئله سبب سوء استفاده یکی از طرفین قرارداد گردد. همچنین احتمال اینکه کیفیت مصالح مغایر با چیزی باشد که در قرارداد ذکر شده است وجود دارد.